top of page

                                 Scrol naar beneden

              voor meer info over mijn aanbod:

 

- omschakelen naar gezonde, natuurlijke voeding

- afslanken

- voedingsallergieën en intoleranties: hoe in de praktijk?

- ondersteunende voedings-, gezondheids- en kruidenadiezen

- ontgiften

- kookworkshop bij u thuis

- 'winkelworkshop'

Omschakelen naar gezonde, natuurlijke voeding

Een positieve geest in een gezond lichaam... Wie wil dat niet? Toch is het vaak niet evident om ons lichaam en geest te voeden met gezonde dingen. We worden constant via de media en reclame misleid en blootgesteld aan 'aantrekkelijke voedingsproducten' die vaak lekker zijn, maar erg ongezond. Dikwijls weten we wel wat (on)gezond is, maar lukt het toch niet om bewust te kiezen voor gezonde voeding. Aangezien eetpatronen diep ingebakken zitten, kan ik als coach jouw inzichten geven, motiveren en begeleiden in de verandering naar nieuwe, gezonde eetgewoonten. Je zal merken dat met enkele aanpassingen je meer energie krijgt, je beter in vel zal zitten en dat gezonde voeding ook een positief effect heeft op de weegschaal. Daarnaast kunnen sommige kleine, maar lastige ongemakken zoals winderigheid, constipatie, ... verbeteren door te kiezen voor gezonde, natuurlijke voeding. Uiteraard zorgt een gezonde voeding en levensstijl voor minder risico's op welvaartsziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, maar ook depressie, ...

Overtuigd?

Afslanken

Samen zoeken we naar een afslanktraject op maat.

Ik werk vanuit de principes van de klassieke diëtiek en natuurvoedingsleer. We beginnen met een reductiefase waarin stapsgewijs adviezen worden gevolgd met de focus op calorie-arme, base-rijke gezonde voeding en stimulering van  beweging. Het hoofddoel is het verliezen van gewicht op vrij korte tijd, maar op een gezonde manier. Deze fase is daarom 'strenger', maar door het tijdelijke karakter zeker haalbaar. Ook (milde) ontgiftingskuren kunnen hier aan bod komen als je dit ziet zitten  en dit aangewezen is. Nadien besteden we voldoende aandacht aan de stabilisatiefase waarin we traag proberen om te schakelen naar nieuwe, gezonde voedingsgewoonten en een natuurlijke levensstijl zodat het bereikte gewicht kan behouden worden en eventueel nog kan verminderen. Zo proberen we 'terugval' te vermijden.

Belangrijk is te weten dat dit een trage aanpak is, omdat het doel een blijvende gewichts- en gedragsverandering is. Er wordt gewerkt in stappen en indien gewenst kan er een dag- of weekmenu met voorgeschreven hoeveelheden uitgeschreven  worden. Je krijgt beknopte infofiches met verduidelijkende schema's, tips en achtergrondinfo mee naar huis. Ook recepten kunnen jou helpen om de adviezen in de praktijk om te zetten.

Voedingsallergieën of intoleranties: omzetting in de praktijk...

Meer en meer mensen kampen met voedingsallergieën of -intoleranties. Heb je ergens jouw 'zwarte lijst' gekregen maar weet je niet goed hoe ermee aan de slag te gaan?

In het begin kan je je serieus overweldigd voelen als je de lijst voor je krijgt en het niet zien zitten om hiermee rekening te houden. Het vraagt veel tijd, energie en aanpassings-vermogen. Een beetje hulp bij het omzetten in de praktijk is dan meer dan welkom. Als voedingsconsulent én ervaringsdeskundige, kan ik met jou overlopen in welke voeding jouw allergenen of intoleranties aanwezig kunnen zijn. Ik reik concrete alternatieven aan, heb zicht op het productaanbod in deze regio en kan recepten bijsturen. Op 1 sessie van 1.5uur krijg je voldoende handvaten aangereikt. Eventueel kan er na een 8 à 10 weken een opvolggesprek volgen of 1 of meerdere consulatie(s) met extra ondersteunenden voedings- en kruidenadviezen bij spijsverteringsklachten, migraine, stress, verminderde weerstand,... Doordat ik zelf een aantal intoleranties heb en mijn dochter coeliakie heb ik ook veel ervaring met dit thema. Voor tests verwijs ik voordien door naar artsen (bv. bloedonderzoek, ademtest, urine/stoelgangtests,...) en therapeuten (bv.quinttest, kinesiologie, EAV, ...)

Ondersteunende (voeding-, gezondheid en kruiden)adviezen

bij specifieke klachten

(energiegebrek, stress, slapeloosheid, menopauze, verzwakte weerstand, constipatie, darmgassen, …)

 

Milde ontgiftingskuren:

ter stimulering van het elimineren van afvalstoffen, ondersteuning van lever, nieren, darmen, ...

 

Kookworkshop bij u thuis:

- vegetarisch koken

- gezonde hapje

- vegetarisch broodbeleg

- koken met kruiden

- quinoa en andere granen

- peulvruchten

- slaatjes

- natuurlijk zoet

 

‘Winkelworkshop’:

ter ondersteuning van ‘gezonde inkopen’

 

bottom of page