top of page

Je kan in de praktijk terecht voor ontspannende en therapeutische massages, maar ook voor voetreflexologie. Daarnaast kan je voor het samenstellen van een cosmetisch preparaat met natuurlijke grondstoffen op maat ook  een afspraak maken (bv. een gezichtscrème met etherische olie, een massageolie,...)

Ter info: het hele massage-aanbod is enkel voor vrouwen.

 

Relaxatiemassage

Ik maak voornamelijk gebruik van (zachte) technieken uit de Zweedse massage. Deze massages brengen jou tot ontspanning en stimuleren de doorbloeding. Ze zorgen voor harmonisatie, revitalisatie, balancering en laten de levensenergie beter stromen. Zeker in deze jachtige en stressvolle maatschappij is massage een must om lichaam en geest tot rust te brengen. Het kan gaan over hoofd-nek-en- schoudermassage (typisch bij stress), handmassage, voetmassage, lichaamsmassage, buikmassage.

 

Aromatische massage

Bij deze vorm van massage stel ik een massageolie op maat van jouw persoonlijkheid en klachten samen.

Ik gebruik koudgeperste plantaardige olie en kwalitatieve etherische oliën.

Als aromatherapeut  kan ik gericht etherische oliën kiezen die verlichting bieden bij uiteenlopende klachten zoals stress, kouwelijkheid, verteringsklachten, cellulitis, spierproblemen, gewrichtsklachten, (over)vermoeidheid, burn out,…

 

Deep tissuemassage

Deze therapeutische massages zijn intensief, omdat ze niet gericht zijn op ontspanning maar op het verbeteren van (chronische) pijnklachten die  ontstaan door o.a. overbelasting, verkeerde houding, langdurige stress, trauma,... Qua intensiteit is deep tissue te vergelijken met sportmassage, maar ze heeft andere doelen en behandelmethodes.  Er wordt gestretcht en diep gemasseerd waarbij gebruikt wordt gemaakt van de elleboog, de onderarm, vingergewrichten en handpalmen. Ook triggerpoints worden in deep tissue massage gemasseerd.

 

Triggerpoints zijn gevoelige plekjes (kleine verkrampingen) in het spierweefsel die pijn in de spieren veroorzaken, maar ook uitstralingspijn in de nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze  zijn vaak de directe oorzaak van hoofd- nek- en schouderpijn, (lage) rugpijn, elleboog- of kniepijn (zoals tenniselleboog), pijnlijke voeten, benen, armen, carpaal tunnel syndroom,... maar ook sensomotorische klachten zoals duizeligheid, misselijkheid, maagzuur, oorpijn, sinusitis, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten.  … 

 

Deze triggerpoints ontstaan o.a. door stress, verwondingen, overbelasting en teveel afvalstoffen. In triggerpointmassage worden de triggerpoint gemasseerd met diepe strijkingen of er wordt continue druk uitgeoefend waardoor de spanning weggaat en de bloeddoorstroming gestimuleerd wordt.

 

Belangrijk is dat je na een deeptissue/triggerpointmassage veel water drinkt om de vrijgekomen gifstoffen af te voeren en dat je geen grote fysieke inspanningen doet. De eerste dagen kan je tijdelijk stijfheid, blauwe plekken (gevoel) ervaren of ontgiftingsverschijnselen zoals hoofdpijn, zweten, … vertonen. Dit is normaal en is een teken dat je lichaam er goed op reageert.

Kruidenstempelmassage

Kruidenstempels zijn bundeltjes met een kruiden in, waarmee men het lichaam masseert. Als Meester herboriste stel ik de kruidenstempels zelf samen. Je kan kiezen tussen :

  • een met relaxerendekruiden. De focus ligt hierbij meer op ontspannende, zachte massagetechnieken.

  • een waarbij energie gevende kruiden gebruikt worden. Hierbij worden ook enkele meer krachtige en stimulerende massagetechnieken gebruikt.

  • een waarbij zuiverende kruiden gebruikt worden.

  • een waarbij kruiden gebruikt worden die een vrijere ademhaling stimuleren.

In alle kruidenstempels zitten sowieso ook enkele huidverzorgende kruiden. Elke kruidenmassage wordt vooraf gegaan door een zout-peeling waarbij de dode huidcellen verwijderd  worden. Door deze scrub verbetert de doorbloeding van de huid en worden de poriën opengesteld voor de kruiden.  Op deze manier zal de werking van kruiden intenser zijn. De kruidenstempels worden verwarmd, waardoor de aroma’s vrijkomen en hun fysieke werking versterkt wordt. Ook heeft de warmte een weldadig effect op het lichaam. Tenslotte zorgt de vrijgekomen geur voor een versterking van de fysieke en mentale werking.

Hotstonemassage

Bij deze heerlijk ontspannende massage maak ik gebruik van verwarmde basalt-stenen die de eigenschap hebben om warmte gedurende lange tijd vast te houden. Deze stenen voelen lekker zacht aan doordat ze door de erosie van water glad en plat geworden zijn.

 

bottom of page