top of page

Over Vicky Colman

Mijn visitekaartje

 

Gezondheidscoach

Gewichtsconsulent Voedingsdeskundige 

Meester Herborist

Massagetherapeut

Voetreflexoloog

Lifecoach

Trainer - docent - leerkracht

Maatschappelijk assistent

 

Ik ben Vicky Colman en stel mezelf graag even aan je voor...

Ik studeerde af als Maatschappelijk Assistent - optie Sociaal Cultureel werk.  

Al meer dan 10 jaar werk ik in de sociale sector en deed ik voornamelijk ervaring op als vormingswerker en coach. Ik gaf o.a. cursussen over sociale en communicatieve vaardigheden, persoonlijkheidsvorming, sollicitatietraining, gezondheid, voeding en koken, train the trainer,... De doelgroepen waren uiteenlopend: van laaggeschoolde jonge werkzoekenden, personen met een handicap tot jeugdwerkers. Ik werkte ook als jobcoach voor personen met een handicap en deed sollicitatiebegeleiding bij werkzoekenden. Momenteel werk ik halftijds als coördinator op de dienst voor onthaalouders Mut de muis in Turnhout.

Mijn passie is mensen sensibiliseren, hen ondersteunen op vlak van zelfontplooiing en hen bewust te maken dat gelukkig zijn en je vitaal voelen te maken heeft met een veerkrachtige geest in een gezond lichaam. Ik vind het heerlijk om mensen te zien groeien en hen aan te zetten om hun gedachten, gevoelens en gedrag te veranderen.

 

Reeds lang vóór mijn studies van maatschappelijk assistent, was ik reeds gepassioneerd door de wondere wereld van de kruiden en de complementaire gezondheidszorg. Dat lichaam en geest samengaan was voor mij toen reeds evident. Ik zocht mijn weg in de alternatieve therapieën en besloot na mijn studies aan de hogeschool, een opleiding aan te vatten op de Europese Academie. Daar studeerde ik twee jaar later af als Voeding-, gezondheid- en levenswijzeconsulent. Ik leerde er over voeding, fysiologie/anatomie/pathologie, bachbloesems, de vierelementenleer, afslanken, biorelaxatie,... Nadien verdiepte ik mijn kruidenkennis en vervolledigde de tweejarige opleiding 'Herborist'. Ik stak veel tijd en energie in mijn eindwerk 'Geboortemand, producten voor moeder en baby', wat beloond werd met de prijs voor beste eindwerk. Bij het afstuderen ontving ik tevens de Kamilleprijs voor het beste eindresultaat. Later specialiseerde ik mij tot 'Meester Herborist'. Ik volgde verschillende cursussen en bijscholingen bij o.a. de levensschool, de natuurbalans, de europese academie, Oostwestcentrum, ... voornamelijk over voeding, gewichtsbeheersing, kruiden en aromatherapie.

 

Na zelf een burn-out aan 'den lijve' te mogen ervaren, werd ik me er nog meer bewust van hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam en geest te zorgen en grenzen te durven voelen en trekken. Vanuit deze harde leerschool, startte ik in 2008 met mijn eigen zaak 'Vicky Vitality' (in bijberoep), waarin voeding, kruiden, gezondheid en lifestyle centraal staan. Een tijdje kon je bij mij terecht voor individuele adviezen, kruidenworkshops en informatieve avonden over gezondheid in de multidisciplinaire praktijk van Liesbet Boen (Mortsel). Om extra tijd aan mijn gezin te besteden, beperkte ik mij de afgelopen jaren tot het geven van cursussen, workshops en informatieve avonden in samenwerking met organisaties of bij mensen thuis. Daarnaast geef ik sinds 2009 les o.a. aan studenten van de Europese Academie voor Complementaire gezondheidszorg (het vak 'afslanken/gewichtsbeheersing' aan de VGL-gezondheidsconsulenten en het vak 'kruidenbereidingen' aan de herboristen). Ook ben ik docent bij het Centrum voor Avondonderwijs en De Schoonheidsschool voor de opleidingen o.a. 'afslankingsconsulent/voedingsconsulent', 'natuurvoedingsconsulent', 'praktische psychologie', 'assertiviteitstraining', 'herborist', 'aromatherapie' en 'kruidenstempel-massage.

 

In het najaar van 2015 startte ik een eigen praktijk in Bouwel voor individuele adviezen, wellnessbehandelingen en life-coaching.

Naast de opleidingen, cursussen en workshops voor organisaties, geef ik ook in mijn praktijk informatieve sessies, afslanken in groep, kruidenworkshops en korte cursussen.

 

In 2014 en 2015 schoolde ik mij bij op vlak van 'manuele therapieën' om zo mijn werkingsveld te verbreden. Ik volgde voetreflexologie (Schoonheidsschool) en verdiepte mij in verschillende massage-technieken waaronder de klassieke Zweedse massage (opleiding 'masseur'), deep tissue massage, triggerpoint massage en natuurlijke faceliftmassage (Syntra), alsook kruidenstempelmassage, hotstone-massage, stoelmassage en afslankingsmassage (Schoonheidsschool).

 

Ondertussen kan ik mezelf ook officieel leerkracht noemen en bezit ik het diploma 'pedagogische bekwaamheid'. Door deze opleiding kon ik mijn didactische skills aanscherpen en het mogelijk maken om mijn expertise op vlak van voeding, gezondheid, communicatie, psychologie en kinderzorg ook aan jongeren op middelbare scholen te kunnen overbrengen.

Sinds oktober 2019 werk ik fulltime in het buitengewoon secundair onderwijs. Hierdoor en door de de komst van corona is de praktijk momenteel voor individuele adviezen en massage gesloten.  In mijn vrije uurtjes blijf ik geboeid door kruidenbereidingen, natuurcosmetica en natuurvoeding. Ik geef daarom nog steeds graag lezingen, workshops en korte opleidingen.

bottom of page