Blog

DAGEN ZONDER VLEES ZIJN VOORBIJ, GA NU EEN NIEUWE UITDAGING AAN!


De ambitie van ‘dagen zonder vlees’ was niet om van iedereen een vegetariër te maken, maar om de ecologische voetafdruk te verkleinen, je bewust te laten worden van de impact van de vleesindustrie. Ik wilde jullie er ook mee illustreren dat minder vlees eten goed is voor je gezondheid.

Daarom wil ik jullie uitdagen om vanaf nu

1) minstens 1 dag per week een veggiedag in te bouwen. Begin eventueel met 1x/week 1 warme veggiemaaltijd en nadien een hele veggiedag. Als het goed loopt, bouw dan op tot 2-3x per week.

2) jouw portie vlees op je bord te halveren en die te vervangen door een extra portie gezonde groenten. De aanbevelingen in België zijn 100g vlees op een dag (dat is inclusief charcuterie), maar we zitten gemiddeld aan 160g per dag. Dus wil je ook werken aan je gezondheid, kies dan voor een minder grote portie vlees.

3) te kiezen voor zoveel mogelijk voor zuiver en onbewerkt (puur, bio/hormonenvrij) vlees. Verwerkte vleeswaren zijn vaak gemaakt van ‘tweederangsvlees’ en afval. Ze bevatten veel toevoegingen die veelal ongezond zijn en de kwaliteit van het vlees naar beneden halen. Denk aan veel zout en/of suiker (ook glucose-fructosesiroop, dextrose ('druivensuiker'),…), glutamaten (smaakversterker), fosfor (= calciumrover), bewaarmiddelen,… Ze bevatten vaak allergenen of stoffen waarvoor men intolerant kan zijn of worden zoals soja, tarwe, melk (lactose), ei, sulfieten, … Vlees is sowieso rijk aan verzadigde vatten, maar de verwerkte vleesbereidingen bevatten daarbovenop ook vaak (industriële) transvetten. Hoed je ook voor ‘plakvlees’. Tenslotte zijn de meeste verwerkte vleeswaren niet goed voor de lijn (vettig vlees, suiker, …) Leg de focus op mager vlees. De voorkeur gaat dus uit naar een puur stukje vlees i.p.v. gehaktbereidingen, gepaneerd vlees, salami, vleessalade, preparé, ‘kindervleesje’, paté, vleesbrood,...

VEEL SUCCES!

PS: Binnenkort post ik nog eens lekker veggiegerechtje :)

Bron foto: www.alacartevoedingsadvies.nl


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Vicky Colman

Dijkstraat 13,

2288 Bouwel (Grobbendonk)

Voeding-, gezondheid- en levenswijzeconsulent

Gewichtsconsulent - Meester herborist

Massagetherpeut - Voetreflexoloog

Maatschappelijk assistent,trainer, docent

  • White Facebook Icon

Tel: 0488/60.32.83

'like me' op

Alle info op de website is louter informatief. De recepten zijn zorgvuldig gekozen en uitgetest, desondanks kan er geen garantie gegeven worden. De auteur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk en materiële schade. De adviezen en sessies die gegeven worden zijn ondersteunend en vervangen geen medische behandeling. Er worden geen diagnoses gesteld en (bij vermoedens van) medische klachten/aandoeningen wordt doorverwezen en bekeken of/hoe complementair gewerkt kan worden.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now