Blog

Doe nog 3 weken mee aan 'dagen zonder vlees'

March 24, 2017

 

Het is nog niet te laat om mee te doen: nog 3 weken kan je een stevige positieve bijdrage leveren aan ons klimaat door geen/minder vlees en vis te eten.

 

DOOR MINDER VLEES TE ETEN VERKLEIN JE JOUW ECOLOGISCHE VOETAFDRUK, WANT VLEESPRODUCTIE IS OORZAAK NR 2 VAN DE OPWARMING VAN DE AARDE.

Door minder vlees te eten bereik je meer dan met andere maatregelen zoals een spaardouchekop, minder met de auto te rijden, ... Wist je dat men 15.000liter water EN 9kg granen nodig heeft om 1kg rundsvlees te produceren? (voor 15g aardappelen slechts 500liter). Dus door minder vlees te eten bespaar je water en strijd je mee tegen ontbossing, overbemesting, overbevissing,...

 

Nog steeds leven er zoveel mensen in armoede.  Ongeveer 1 miljard mensen (waaronder 200 miljoen kinderen) zijn ondervoed. Wist je dat elk jaar 6 miljoen kinderen sterven omdat ze te weinig eten hebben? Tegelijkertijd zijn er massa's velden met graan, maïs, soja,... die niet bedoeld zijn voor consumptie voor de mens is, maar  als veevoeder zodat wij een goedkoop stukje vlees op ons bord kunnen krijgen. 3/4 van de landbouwgrond van onze planeet wordt gebruikt om miljarden dieren te voeden die ons voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong geven (vlees, melkproducten, eieren,...).

Door vlees te eten hou je heel dit waanzinnige systeem in stand.

 

Daarnaast kan het dierenwelzijn een extra motivator zijn om minder vlees te eten. Het merendeel van de dieren kan niet meer grazen in grote weilanden, ziet zelden/niet nog zonlicht, krijgt (genetisch gemanipuleerd en verwerkt) veevoeder in plaats van de voeding die ze van nature eten. Ze worden op super korte tijd vetgemest en afgeslacht (in sommige landen zijn er geen/weinig regels over hoe dit dan op een 'gepaste' manier moet gebeuren).

 

Veel illustrerende voorbeelden en een kritische uitleg over het sociale, ecologische en ethische aspect van de vleesindustrie vind je in de film 'Cowspiracy'. Echte de moeite waard om eens te zien!

 

Tenslotte zijn er ook nog verschillende gezondheidsvoordelen waaronder de preventie van welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker,... Zeker de verwerkte vleeswaren en -bereidingen  (die rijk zijn aan hormonen, tarwe, soja, lactose, suiker, zout, sulfieten, smaakversterkers, bewaarmiddelen,... en andere additieven) kunnen mogelijks mee verband houden met klachten zoals allergieën en intoleranties, verzuring van het lichaam, vermoeidheid, darmklachten, problemen met gewrichten, hormonale klachten, ...

 

Ontdek de wereld van lekkere vegetarische gerechten, verbreed jouw culinaire horizon.

REGISTREER JE OP WWW.DAGENZONDERVLEES.BE EN EET BEWUST MINDER OF GEEN VLEES TOT PASEN.
 

Hou mijn blog of facebookpagina in de gaten, want er volgen nog voorbeelden van lekkere veggiegerechten.

 

Go for it!

 

Please reload

Featured Posts

Cursus 'ontgiften en meer energie'

February 20, 2016

1/2
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Vicky Colman

Dijkstraat 13,

2288 Bouwel (Grobbendonk)

Voeding-, gezondheid- en levenswijzeconsulent

Gewichtsconsulent - Meester herborist

Massagetherpeut - Voetreflexoloog

Maatschappelijk assistent,trainer, docent

  • White Facebook Icon

Tel: 0488/60.32.83

'like me' op

Alle info op de website is louter informatief. De recepten zijn zorgvuldig gekozen en uitgetest, desondanks kan er geen garantie gegeven worden. De auteur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk en materiële schade. De adviezen en sessies die gegeven worden zijn ondersteunend en vervangen geen medische behandeling. Er worden geen diagnoses gesteld en (bij vermoedens van) medische klachten/aandoeningen wordt doorverwezen en bekeken of/hoe complementair gewerkt kan worden.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now